Overwegingen voor kinderen

Mondmaskers

Iedereen van 2 jaar of ouder die niet is gevaccineerd of niet op de hoogte is van vaccins, moet mondmaskers dragen in openbare ruimtes binnenshuis. Deze aanbeveling is ook van toepassing op mensen die op de hoogte zijn van hun vaccins wanneer ze zich in een gebied met substantiƫle of hoge transmissie bevinden. CDC beveelt momenteel ook universele maskering voor binnenshuis aan voor alle leraren, personeel, studenten en bezoekers van K-12-scholen, ongeacht hun vaccinatiestatus of de transmissiesnelheden van het gebied. De voordelen van het dragen van een mondmasker zijn bekend.

Ademhalingstoestellen

Ouders en verzorgers kunnen vragen hebben over door de NIOSH goedgekeurde ademhalingstoestellen (zoals N95’s) voor kinderen. Hoewel ademhalingstoestellen mogelijk in kleinere maten verkrijgbaar zijn, zijn ze meestal ontworpen voor gebruik door volwassenen op het werk en zijn ze daarom niet getest voor algemeen gebruik bij kinderen.

Mondmaskers selecteren

Maskers en ademhalingstoestellen mogen niet worden gedragen door kinderen jonger dan 2 jaar.

Kies een goed passend en comfortabel masker of gasmasker dat uw kind goed kan dragen. Een slecht passend of oncomfortabel masker of ademhalingsapparaat kan verkeerd worden gedragen of vaak worden verwijderd, en dat zou de beoogde voordelen ervan verminderen.

Kies een maat die over de neus en onder de kin van het kind past, maar die het gezichtsvermogen niet schaadt.

Volg de gebruiksaanwijzing van het mondmasker of het ademhalingsapparaat. Deze instructies kunnen laten zien hoe u ervoor kunt zorgen dat het product goed past.

Sommige soorten mondmaskers en ademhalingstoestellen kunnen anders aanvoelen als uw kind gewend is een gewone doek of wegwerpmaskers te dragen.

www.medisch-mondkapje.nl

https://dgmondmaskers.nl/